25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevac Igor Renji među nagrađenim najdarovitijim učenicima u Vojvodini

Foto: Vlada AP Vojvodine

U okviru programa “Talenti 2021”, Pokrajinska vlada uručila je danas više od 200 diploma i nagrada najtalentovanijim učenicima u Vojvodini koji su ostvarili uspehe u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Nagrade su podeljene učenicima, kao i njihovim mentorima.

Tri specijalne nagrade i iznosi od po 55.000 dinara najdarovitijima u 2021. godini dobili su Igor Renji iz Pančeva, Stefan Šebec iz Novog Sada i Veljko Radić iz beogradske Matematičke gimnazije.

Pored tri specijalne nagrade, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je diplome za još 70 darovitih učenika uz iznose od po 30.000 dinara, dok je za 60 nagrađenih mentora predviđena i suma od po 12.250 dinara.

“Veoma smo srećni što imamo darovite učenike, upravo one koji će jednoga dana na osnovu svog znanja voditi ovu zemlju. To je slika naše budućnosti, vi ste ta slika, i nasa je obaveza da pomazemo i podstaknemo stvaralaštvo, rad, trud i znanje, koje demonstrirate u ovoj godini iza nas i u godinama koje su obelezile vaše školovanje”, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Posebno se zahvalio roditeljima koji nose veliki teret kada je reč o troškovima, vremenu, i posvećenom trudu nastavnicima, odnosno mentorima koji nadograđuju talente ovih učenika.

Svečasnosti je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Related posts

Pančevačka Bolnica dobila pokretni rendgen aparat

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Stižu putevi, gas, kanalizacija, nova radna mesta – podižemo Priboj!

Alba Jovanović

Jovanović: Ako Milošević bude slavio „Oluju“, sutra će tražiti da kosmetski Srbi slave zločine „OVK“

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija