26. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti Vršac

Nagrađen učenik Srednje muzičke škole ,,Josif Marinković” Vršac

Na svečanoj dodeli Pokrajinske nagrade “Talenti 2021″, 3.12.2021.godine, učenik Srednje muzičke škole ,,Josif Marinković” Vršac, Dimitrije Živojnov, dobio je posebnu diplomu za talente.

Nagrade su se dodelile u holu Pokrajinske skupštine, uz prisustvo predsednika Vlade AP Vojvodine, predstavnike dva Sekretarijata za omladinu i sport i obrazovanje.

Učenici koji su postigli najbolje rezultate u protekloj godini, kao i njihovi mentori, laureati su u svojim stručnim i naučnim oblastima.

Dimitrije je uz mentorstvo prof. Aleksandra Jankovića osvojio mesto laureata na više takmičenja iz umetničke tambure. Tako su obojica osvojili vredne nagrade. Ovo veliko priznanje je jedno od mnogih i osvojenih tokom dosadašnjeg pedagoškog rada profesora Jankovića.

Muzička škola,, Josif Marinković” je svojim javnim radom već dugi niz godina različito zastupljena na našoj umetničkoj sceni. Poznata je i priznata širokoj stručnoj javnosti. Visok stepen aktivnosti Školi se uzvraća pohvalama, nagradama, uvažavanjima i dobrim namerama drugih kolega i institucija u smislu nove saradnje.
Mnogi talenti koji su dobili ovu prestižnu nagradu sada su, osim bivši đaci, i kolege u vršačkoj Muzičkoj školi. Oni nastavljaju ulogu svoji mentora i podstiču kod svojih učenika razvijanje veština. Razmenom iskustva i ljubavi prema muzici, oni ih prate u novim umetničkim dostignućima.

Related posts

Radionice veza na kačarevačkom jezeru

Nikoleta Dragaš

Marinikin smehotresni “divan dan za sedenje u kolima u Omoljici”

Mica Milakov

Izgoreo auto noćas na Strelištu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija