26. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti Vršac

Dragana Milošević na obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je u Narodnom pozorištu „Sterija“ u Vršcu prisustvovala obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Tim povodom ona je otvorila i izložbu u foajeu Pozorišta pod nazivom „Inkluzija u teatru“. Čestitajući Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, Miloševićeva je naglasila da je od izuzetne važnosti  da kultura bude dostupna svima i da je obaveza svih nas da osobama s invaliditetom obezbedimo život bez barijera.

„Pokrajinska vlada i sekretarijat na čijem sam čelu imaju kao trajno opredeljenje kontinuiranu podršku kako osobama sa invaliditetom radi njihovog uključivanja u radno okruženje, tako i udruženjima koja ih okupljaju, i tako će i ubuduće biti“, istakla je Dragana Milošević.

Udruženja „Otvoreno srce sveta“ i „Edu teatar“, koji su partneri na ovom projektu, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, a uz podršku Grada Vršca, obeležili su  ovaj dan solidarnosti sa osobama sa invaliditetom premijerom inkluzivne predstave „Deda i repa (bez repa)“.

Related posts

Krizni štab o novim merama u četvrtak, glavna tema verovatno kafići i klubovi

Jasmina Petkovic

Vatrogasci apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom

Jasmina Petkovic

Pacijenti ambulante “Novi svet” privremeno u stanici “Centar 2”

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija