26. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Tanasković jednoglasno reizabran za predsednika Saveza za školski sport Srbije

Željko Tanasković je na Skupštini Saveza za školski sport Srbije jednoglasno izabran za novi mandat predsednika ove ustanove. Skupštine je održana u Beogradu uz prisustvo 20 delegata.Novi mandat uz jednoglasni izbor pokazatelj je da je odbojkaška legenda uneo puno novina u radu sa školskim sportom a naša zemlja je tokom poslednjih pet godina bila organizator velikog broja svetskih takmičenja. Naše reprezentativne selekcije osvojile su veliki broj medalja kako u zemlji tako i na Svetskim prvenstvima u inostranstvu. 

– Hvala delegatima, koji su podržali moj program. Imamo viziju još većeg razvoja školskog sporta u Srbiji, ali i u Evropi. Pokazali smo da smo sjajni organizatori velikih svetskih takmičenja. Naravno toga ne bi bilo da nije i podrške države Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Idemo dalje, Školarijada je dobila najbolje moguće ocene od strane ISF, Svetske federacije školskog sporta. Nastavljamo sa daljim aktivnostima, uz poštovanje svih mera oko korona virusa. Sport ne može stati, a sport deca obožavaju i on spaja – istakao je Željko Tanasković.


Izabrani su i članovi upravnog odbora. U narednom mandatu to će biti Aleksandra Marjanac, Miroslav Dragojlović, Branislav Divac, Ivan Cvetanović, Radoslav Svirčev, Momčilo Stanojković, Jovan Jovanović i Sandra Papić. Generalni sekretar ostaje Uroš Savić.Za školski sport u Srbiji nema stajanja. U Beogradu je startovalo Svetsko prvenstvo u rukometu za srednjsrednjoškolce (dečaci i devojčice), koje je zbog pandemije korona virusa trebalo da bude održano još prošle godine. Ono se sprovodi uz finanisjku pomoć Ministarstva omladine i sporta. A u petak će u nešem glavnom gradu biti održan Kongres Evropske svetske školske federacije, na čijem je čelu Željko Tanasković, kao predsednik, od marta prošle godine.  

Related posts

Vučić čestitao Kurban-bajram

Nikoleta Dragaš

Vuk Radojević u poseti Južnobanatskom okrugu

Mica Milakov

Predsednik Vučić: Ozbiljne mere, borićemo se i pobedićemo

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija