29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Ministar policije Vulin: Policija jedina brana nasilju i siledžijama

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink, istakao je da se u subotu nisu odigrali nikakvi ekološki protesti, već klasičan primer obojenih revolucija koje smo viđali u Hong Kongu i Belorusiji, a čiji je osnov pravljenje nereda, maltretiranje građana i posebno, targetiranje policije i njihovih porodica.

„Jedino nasilje koje je vršeno, vršeno je od strane Zelenovića i Čumetovih radnika. Policija ni prema kome nije primenila silu, policija nikog nije istukla.

Policija se maksimalno uzdržavala, što i sada radimo, meni stavljaju gluposti u usta kako sam rekao da će policija primeniti nasilje. To je potpuna glupost. Policija čini sve da do nasilja ne dođe, mi smo jedina brana nasilju. Mi kada stanemo u kordon kod Sava centra, oni nam viču kerovi, gađaju nas svim i svačim, govore nam sklonite se, a onda kada izazovu sukobe kao u Šapcu, viču gde je policija. Hoćete li vi policiju ili nećete policiju, da stojimo ili ne stojimo tu?

Ja sam upozorio na ovo, kada smo povukli zakon o policiji, već tada sam rekao da su nasilni protesti bili pripremani još tada i da uopšte nije važan povod”, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin. 

„Napada se predsednik Vučić, predsednica Vlade i MUP, vrlo precizno, tačno znaju koje su to tačke otpora, koje se ne mire sa Rokfelerom, koje neće da popuste. 

Policija će striktno poštovati zakon, policija neće primenjivati silu ni prema kome, policija vodi računa da ne bude nasilja. Mi smo jedina brana nasilju i siledžijama”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

Related posts

Sporazum o većoj zastupljenosti francuskog jezika u Srbiji

Miroslava Cvejin

Ponovo radi skener u Opštoj bolnici

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Zajedno možemo ostvariti velike snove

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija