25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovačica Vesti

Kovačica: U decembru dodela jednokratne pomoći roditeljima

Opština Kovačica izdvaja iz budžeta opštine Kovačica svake godine 5.000.000 dinara kao jednokratnu pomoć za roditelje novorođenčadi. Kao i svake godine, i ove godine biće dodeljena u decembru, a zbog epidemiološke situacije, odlučeno je da neće biti svečanog uručenja, već će sredstva biti uplaćena direktno roditeljiima na tekući račun.

Svi roditelji koji su zahtev za isplatu predali u periodu od 1. aprila do 1. novembra i ostvarili pravo koje im je priznato rešenjem, isplatu mogu očekivati od 10. do 20. decembra.

Ovoga puta jednokratnu novčanu pomoć u visini od 20.000 dinara dobiće 155 roditelja. Blizanci, kojih je jedan par, biće darovani sa ukupno 90.000 dinara, odnosno 50.000 dinara i dodatno sa po 20.000 dinara za svako novorođenče.

Narednu isplatu za zahteve predate od novembra na dalje, roditelji mogu da očekuju u aprilu 2022. godine.

Ovo je samo jedna od mera podrške kabineta predsednika opštine Kovačica, a pored ove, opština Kovačica daruje i đačke rance, deo lektire prvacima, obezbeđuje sufinansairanje učeničkog prevoza i nagrađuje najbolje učenike osnovnih škola i srednje škole.

Related posts

Ministar Vulin: Vojska Srbije snažno podržava mirovnu politiku svog vrhovnog komandanta

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić:Patrijarh Irinej-veliki čovek srpske crkve i naroda

Zorana Stekovic

Karnevali spajaju ljude, a zaštitni znak su im osmeh i kostim

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija