25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Počele božićne pripreme u Skorenovcu

Počele su pripreme za  Božić koji se obeležava po Gregorijanskom kalendaru, 25. decembra. Za stanovnike Skorenovca  to je vreme radosti, daravinja i  druženja. Meštani su tradicionalno okitili jelku u centru sela, a planirano je da budu organizovani programi tokom celog decembra.

U nedelju, 28. novembra su počele Božićne pripreme u Skorenovcu u organizaciji njihove Mesne zajednice. Po tradiciji, prvo je okićena seoska jelka, koja je postavljena u centru naselja. U poslepodnevim satima u okviru božićnih tj. adventskih svečanosti priređen je kraći božični program, gde su učestvovali članovi mađarskog kulturno umetničkog društva “Petefi Šandor“ i članovi KUD “Salmasal“.

Centar naselja krasi adventski venac i jelka sa led svetlima koje su svečano upaljena 28.novembra. Istog dana je upaljena prva adventska sveća, što je označilo službeni početak ovogodišnjeg Adventa. Četiri sveće na vencu su simboli vere, nade, radosti i ljubavi: to su i centralni motivi četiri adventske nedelje.

Uz kobasice, kuvano vino, čaj svi prisutni  su uživali u prazničnoj atmosferi. Iskazana je želja svih da se ova tradicija nastavi u budućnosti.

Related posts

Dve grupe dnevnog boravka u Isidorinoj školi

Jasmina Petkovic

Repčekova u oproštajnoj poseti kod predsednika Vučića, uz tortu

Zorana Stekovic

Kontrola vozača na psihoaktivne supstance pocela 1. januara

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija