25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo

Održane fokus grupe u okviru izrade novog Plana razvoja grada Pančeva

Fokus grupe u prioritetnim oblastima u okviru procesa izrade Plana razvoja grada Pančeva za period 2022–2028 održane su danas u Gradskoj upravi Pančevo.

U okviru fokus grupa u pet prioritetnih oblasti prethodno prikupljeni podaci su obrađeni, tematski i sadržajno razrađivani i prikupljeni su novi predlozi. 

Prioritetne oblasti su: privredni razvoj, socijalni razvoj, infrastruktura i urbanističko planiranje, zaštita životne sredine, lokalna uprava i komunalne delatnosti i programsko budžetiranje. 

Ove teme se nalaze i u anketama koje su na sajtu grada i građani njihovim popunjavanjem takođe mogu uzeti svoje učešće u kreiranju novog strateškog dokumenta.

Plan razvoja predstavlja dokument najšireg obuhvata i najvišeg značaja za jedinicu lokalne samouprave. Plan razvoja sadrži pregled i analizu postojećeg stanja, viziju, prioritetne ciljeve, pregled i opis mera kojima će definisani ciljevi biti ostvareni, kao i način sprovođenja i praćenja. 

Proces izrade Plana vodi Koordinacioni tim za izradu Plana razvoja grada Pančeva 2022-2028, uz podršku konsultantskog tima (Business Development Solutions Consaltning doo i Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu).

Sve informacije o izradi Plana razvoja grada Pančeva 2022-2028 dostupne su na zvaničnom sajtu grada Pančeva. 

Projekat izrade Plana razvoja grada Pančeva 2022-2028 sufinansiran je sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Related posts

Akademski slikar Martin Kizur donirao slike i knjige rodnom mestu

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić nakon sastanka sa izaslanikom Kralja Bahreina: Stvorili smo veliko poverenje

Vanja Vićentić

Spas od letnjih dana na gradskom bazenu

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija