25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Pančevu

Povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Savez invalida rada Vojvodine odabrao je tri grada u Vojvodini gde će obeležiti ovaj važan datum. Jedan od tih gradova je i Pančevo. Predstavnici  Saveza, lokalne samouprave i Udruženja invalida sa područja Južnog Banata okupili su se u Gradskoj upravi kako bi obeleželi ovaj datum i podržali osobe sa invaliditetom.

Savez invalida rada Vojvodine i ove godine obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, ali na drugačiji način. Stana Svilarov, predsednica ovog Saveza, kaže da su po prvi put obeležili ovaj datum u tri grada. Dodala je da su bili u Novom Sadu, a nakon Pančeva posetiće sremski okrug.  

Načelnica Južnobanatskog okruga Marina Toman rekla da je broj osoba sa invaliditetom u Južnobanatskom okrugu veliki i da svi oni pre svega čine jednu veliku divnu porodicu.

Prisutne na ovom događaju pozdravili su i zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin i većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković. Dragana Kuprešanin je rekla da je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom samo jedan dan u godini, a da mi kao društvo treba svakodnevno da se borimo da se njihov položaj osnaži i da budu ravnopravni u društvu.

Predsednik Udruženja invalida rada i osoba sa invaliditetom grada Pančeva Slobodan Stefanović pozvao je sve invalide rada i osobe sa invaliditetom da dođu i učlane se u ovo Udruženje koje ima veliki broj aktivnosti.

Related posts

Orlić: Srbija će nastaviti da podržava borbu Aleksandra Vučića

Nikola Toadjer

Preminuo Rajko Durać, poslednji nosilac Partizanske spomenice 1941. iz južnog Banata

Zorana Stekovic

U Srbiji registrovano još 6 novih slučajeva COVID-19 ukupno 103 obolelih

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija