25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dobra ponuda hrane biljnog porekla na Zelenoj pijaci

Veliki Božićni post počeo je 28. novembra i trajaće do 7. janura, kada pravoslavni vernici obeležavaju najradosniji hrišćanski praznik Božić. Tokom posta nisu dozvoljeni meso, jaja i mlečni proizvodi.  Na Zelenoj pijaci u Pančevu dobra je ponuda hrane biljnog porekla, a prodavci  gotovo da i nisu menjali cene.

Post podrazumeva odricanje od određenih namirnica, posebno onih životinjskog porekla. On ne predstavlja jednoličnu dijetu ili gladovanje, već uravnoteženu ishranu namirnicama biljnog porekla. Na Zelenoj pijaci  mogu se kupiti pečurke, lešnici, orasi, suvo voće, koje  bi trebalo imati na posnoj trpezi.

Mogli smo da se uverimo i da je ponuda voća na pijaci dobra, a prodavci kažu da se najviše kupuju pomorandže i mandarine.

Na pijaci se uvek mogu dobiti korisni saveti, ali recepti kako određenu namernicu pripremiti. Mi smo uspeli da saznamao i kako pripremiti posno jelo sa suvim paprikama.

Prema rečima prodavaca, nešto je manji  broj kupaca ovih dan, ali ističu da je post tek počeo, kao i da Pančevci ne vole da izlaze napolju kada je hladno. Dobra poseta je subotom, koja je pijačni dan u Pančevu, a više kupaca očekuje se pred Svetog Nikolu, 19. decembra.

Related posts

Predsednik Vučić: Izabrali ste časno zanimanje, stali uz svoju državu

Zorana Stekovic

Jovanov: Danas su Tanja Fajon i ostali dirеktno podržali izbornu krađu

Nikoleta Dragaš

Poslanici u Prištini usvojili zakone o transformaciji KBS u vojsku Kosova

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija