25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Potpisan sporazum u oblasti stripa između Angulema i Pančeva

Danas je  u Gradskoj Upravi gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović organizovano svečano potpisivanje sporazuma u sklopu programa u oblasti stripa  između Francuske i Srbije  koji se odvija između dva grada Angulema i Pančeva od 2020 godine. Cilj programa je razvoj i jačanje naučne, kulturne i pedagoške saradnje između dve zemlje .Potpisnice sporazuma su Francuski institut u Srbiji,Grad Pančevo, Međunarodni centar za strip i ilustraciju, Narodna biblioteka Srbije i agencija KomunikArt   Pančevo .

U okviru posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji tokom jula 2019. godine potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti kulture i stripa između francuskih i srpskih institucija – Francuskog instituta u Srbiji, Međunarodnog centra za strip u Angulemu iz Francuske, Grada Pančeva i Agencije Komunikart. Cilj sporazuma je jačanje umetničke i kulturne saradnje između dve zemlje. Posle izuzetno dobre saradnje u Gradskoj Upravi je organizovano svečano potpisivanje sporazuma.

Pored zadovoljstva što ćemo ponovo potpisati sporazum zadovoljan sam što je on proširen na Narodnu biblioteku Srbije i što će biti proširena na obuku bibliotekara iz oblasti stripa istakao savetnikza kuturu francuske ambasade 

Cilj programa je razvoj i jačanje naučne, kulturne i pedagoške saradnje između  Francuske i Srbije a po prvi put i Narodna biblioteka Srbije  priključila se potpisivanju ugovora koji će uneti inovacije i krajnjem čitacu na novi način predstaviti strip.

Sporazumom koji je potpisan o saradnji u oblasti kulture i stripa između francuskih i srpskih institucija, Pančevo je izabrano kao mesto susreta strip autora dve zemlje, zbog čega u lokalnoj saloupravi izražavaju veliko zadovoljstvo, jer će na ovaj način moći da se promoviše kulturni potencijali grada.

Related posts

Glumac Nenad Nenadović izgubio bitku sa koronom

Jelena Obradović

Obeležen Svetski dan knjige

Mirjana Popović

Popović: Opština podnela prijavu zbog uništavanja javne imovine

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija