27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Srbija Vesti Vršac

U toku rekonstrukcija Trening centra Vazduhoplovne akademije u Vršcu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić, obišli su Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu. Povod je rekonstrukcija i modernizacija ove Vazduhoplovne akademije. Vrednost radova obnova akademija u Beogradu i Vršcu je 67 miliona evra.

Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu u procesu je rekonstrukcije. Tim povodom ovu obrazovnu ustanovu obišli su premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić. Premijerka je izjavila da je ulaganje u ovu ustanovu strateško jer će se, kako je navela, do 2030. godine avio industrija duplirati, te će i potrebe za kadrovima biti veće.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić istakao je da će svi studenti koji budu završili svoje školovanje u toj obrazovnoj ustanovi imati izvesnost u pogledu zapošljavanja, a da će kroz model dualnog obrazovanja studenti sticati znanja u renomiranim kompanijama.

Direktor Vazduhoplovne akademije u Vršcu, Goran Cvijović, istakao je da se ukupna investicija odnosi na opremanje i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata Trening centra i dela Trening centra u Beogradu.

Ulaganje Vlade Srbije u Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu nakon 10 godina vraća Vrščanima obrazovnu instituciju, koja je simbol grada. Ovim će i grad biti pozicioniran kao obrazovni centar ne samo regiona, već i Evrope, pa i sveta, ocenila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Do kraja godine biće raspisana javna nabavka za još dva aviona, jedan helikopter i  za dodatne simulatore, najavila je premijerka Brnabić.

Related posts

Ministar Vulin na prvom bojevom gađanju iz bespilotne letelice CH-92A

Jasmina Petkovic

Nova 172 slučaja virusa Covid-19 u Južnom Banatu

Vanja Vićentić

Holštajn-frizijska rasa daje najviše mleka

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija