3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Ministar Vulin: Uskoro rečna jedinica koja će brinuti o bezbednosti na rekama

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas da će uskoro biti formirana rečna jedinica policije, koja će objedinjeno raditi i brinuti o bezbednosti na svim plovnim rekama.

„U poslednjih nekoliko dana imali smo veoma uspešne zaplene nafte i akciznih proizvoda na Dunavu i to je nešto čemu ćemo se u narednom periodu značajno posvetiti”, rekao je ministar Vulin na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove.

Prema njegovim rečima, Dunav je evropski koridor koji, kao i druge reke u prethodnom periodu, nije dovoljno kontrolisan.

„Prekinućemo šverc i povećati bezbednost na rekama. Niko nije kažnjen na reci zato što je pijan vozio skuter, a u pitanju je saobraćaj i ovde važe ista pravila“, rekao je ministar policije Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da će u skupštinsku proceduru biti pušten predlog zakona po kojim bi policija dobila veća ovlašćenja kada je u pitanju bezbednost na rekama, slična onima koja ima kada je u pitanju bezbednost saobraćaja na putevima.

Related posts

Sutra zaseda Krizni štab

Mirjana Popović

Gost “Lica nacije” – Zoran Milivojević

Vanja Vićentić

Advokat Nazarčić i “Danas” potvrdili političku zloupotrebu Višeg suda u Pančevu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija