3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Ministar Vulin: Razbijanjem klana Belivuk-Miljković narko-klanovima je otet regrutni centar

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić meta narko-klanova, jer razbijanjem klana Belivuk- Miljković oni nisu samo izgubili novac, već im je prvenstveno oteta regrutna baza.

„Uvodeći ovu akciju i insistirajući da se ona bezrezervno sprovede, predsednik Vučić im je oteo regrutnu bazu. Oni su ovde regrutovali našu decu da vrše različita krivična dela“, rekao je ministar Vulin i dodao da je ova banda ubijala ne samo u Srbiji, već i u drugim zemljama, i to ne samo balkanskim.

Kako je rekao, otimanje regrutne baze je najsnažniji udarac koji je zadat kavačkom i škaljarskom klanu koji regrutovanu decu koriste kao potrošnu robu, jer je dobar deo njih ubijen od strane ovih klanova.

Ministar Vulin je istakao da je dokazan veliki broj krivičnih dela ubistava koje su počinili i naglasio da će biti razočaran i iznenađen ukoliko svi pripadnici ovog klana ne dobiju doživotnu robiju.

Ministar je precizirao da je policija tokom ove godine otkrila 21 organizovanu kriminalnu grupu i uhapsila oko 150 osumnjičenih da su njihovi članovi.

Ministar policije je naveo da će ova godina u odnosu na 2019. godinu koja je bila istorijska po zapleni narkotika, biti rekordna, ali i dodao da u tom smislu nikada nije zadovoljan i da policija mora više da se posveti pronalasku ilegalnih laboratorija.

Related posts

Škole se pripremaju za prijem učenika u školske klupe

Mirjana Popović

Predsednik Vučić čestitao dan RS predsednici Cvijanović

Vanja Vićentić

Zlatni Simeunović u ful kontaktu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija