3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Ministar Vulin: Ponosan sam na pojačano interesovanje za rad u policiji, proširićemo kapacitete COPO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je ponosan zbog pojačanog interesovanja mladih za rad u policiji i najavio da je prvih 400 pozornika završilo obuku i da će uskoro početi sa radom.

Ministar je na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove naveo da će u narednom periodu biti prošireni kapaciteti Centra za osnovnu policijsku obuku kako bi što brže veći broj pripadnika policije mogao da bude obučen i počne sa radom u funkciji građana.

Ministar Vulin je rekao da je tokom prvih šest meseci ove godine u radni odnos primljeno 457 osoba, kao i da je povećan broj obuka kako bi policija spremno odgovorila na sve potrebe građana.

Ministar je ukazao da će do kraja godine iz Centra za osnovnu policijsku obuku izaći oko 1.100 novih pripadnika policije koji će raditi u različitim sektorima i naglasio da je cilj Ministarstva da se policija obnovi i podmladi.

Istakao je da je Kriminalističko-policijski univerzitet dobio prioritet pri zapošljavanju i da svršeni studenti ovog univerziteta neće ni dana raditi sa srednjom školom, već će dobiti svoje radno mesto kao oficiri policije za šta su i školovani. 

„Na taj način struktura dobre i obrazovane dece će raditi ono za šta su se školovali. Ne čekaju ništa, nemaju konkurenciju, oni su prvi koji dobijaju svoje radno mesto u skladu sa svojim obrazovanjem“, rekao je ministar Vulin.

Related posts

Vučić sutra sa ambasadorkom Nigerije

Mirjana Popović

Godfri: Srbija danas nema boljeg prijatelja od SAD

Mirjana Popović

Druga regionalna konferencija “Baza retkih bolesti 2021“

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija