27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Smanjen broj obolelih na kovid odeljenju u Opšte bolnice

Smanjen je broj prijema pacijenata koji se leče u Opštoj bolnici na kovid odeljenju. Najveći broj onih koji su na intezivnij nezi su uglavnom nevakcinisani, ističe PR pančevačke bolnice, doktorka Slađana Kovačević. Broj pacijenata oblelih od korone koji zahtevaju bolničko lečenje blago opada i u pančevačkoj bolnici. Nažalost, 20 osoba je u težem stanju i zahteva kiseoničku podršku ili respirator. 

Na bolničkom lečenju najčešće završe osobe koje nisu vakcinisane protiv kovida 19. Ima i vakcinisanih, ali u manjem broju. Kako kaže dr Slađana Kovačević, oni sa teškom kliničkom slikom koji završe na mehaničkoj ventilaciji najčešće su osobe koje nisu primile vakcinu.

Nakon preležanog koronavirusa, većina ljudi se žali na hroničan umor i nedostatak snage. Da li koronavirus ostavlja trajne posledice po zdravlje, i kakve, još nije poznato, ali su lekari saglasni da posledica ima. Za sve koji su se izlečili, oporavak nije bio isti. Neki ga lako prevaziđu, dok nekima virus može da izazove ozbiljne posledice, zaključuje dr Kovačević.

Related posts

Predsednik Vučić: Svako je iznosio svoje stavove, došli smo da iznosimo različite ideje

Vanja Vićentić

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije

Nikola Toadjer

Zvezda u drugom kolu protiv Dinama iz Tbilisija ili Tirane

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija