27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica Najvažnije Sport

Prvi maraton mladog atletičara iz Kovačice

Mladi atletičar Janko Svetlik iz Kovačice, čije su specijalnosti trke na 400 i 200 metara, istrčao je svoj prvi maraton. On je kao najmlađi učesnik trke, 42 kilometra oko Ade Ciganlije u Beogradu istrčao za 4 sata i 50 minuta.

Janko Svetlik, mladi atletičar iz Kovačice, istrčao je svoj prvi maraton oko Ade Ciganlije kao najmađi učesnik. Trku od 42 kilometra istrčao je za 4 sata i 50 minuta što je odličan rezultat za početnika čija je glavna karakteristika brzina i eksplozivnost, a ne kao što maratonske trke zahtevaju – izdržljivost. Janko Svetlik već četvrtu sezonu trenira trkačke discipline u Atletskom klubu „Crvena zvezda“ u Beogradu, a specijanost su mu trke na 400 i 200 metara. Ističe da je atletikom počeo da se bavi spontano.

Mladi i talentovani atletičar iz Kovačice osvajao je brojne nagrade i u kraćim trkama i na duže staze. Ističe da mu je najznačajnija nagrada  upravo sa trke “Plavi krug oko Ade” posvećena obeležavanja Svetskog dana dijabetesa, na kojoj je učestvovao kao najmlađi takmičar.

Related posts

Pančevka Sanja Marić trčaće na Školskom prvenstvu sveta

Nikola Toadjer

U Pančevu 32 zaraženih, u Južnom Banatu 63

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Vojno zdravstvo je spremno za novi udar Korone

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija