3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ministar Vulin: Odnosi Srbije i Turske na visokom nivou

Ministar unutrašnjih poslova Srbije  Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Republike Srbije na 89. zasedanju Generalne skupštine Interpola, sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanom Sojluom, čija je zemlja domaćin ovogodišnjeg zasedanja. 

Tokom sastanka, dvojica ministara su razgovarala o policijskoj saradnji  Republike Srbije i Republike Turske i mogućnostima za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa za dobrobit srpskog i turskog naroda. 

Ministar Vulin je naglasio da su odnosi Republike Srbije i Republike Turske na vrlo visokom nivou, baš kao i lični odnosi predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Ministri Vulin i Sojlu su se saglasili da je policijska saradnja intenzivna, naročito kada je reč o borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i iregularnih migracija, kao i policijskim obukama i graničnoj kontroli. 

Susret dvojice ministara protekao je u  srdačnoj i konstruktivnoj atmosferi, a ministar Vulin je svom kolegi Sojluu čestitao na uspešnoj organizaciji zasedanja Generalne skupštine Interpola u pandemijskim uslovima.

Related posts

Rekonstrukcijom putne infrastrukture u Beloj Crkvi privlače se turisti

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin: Svako ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost

Zorana Stekovic

I danas trocifren broj novozaraženih koronom

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija