29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju BAS Boysen: Otvorio sam ili položio kamen temeljac za 250 postrojenja, ali ovakvo nešto se ne sreće! Za ovo živite i za ovo se borite

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pristvoavao je svečanom otvaranju fabrike BAS Boysen Abgassysteme d.o.o. u Subotici.

Na samom dolasku u fabriku, radnici su pozdravili Vučića, te su ga sproveli kroz fabriku kako bi mu predstavili šta je to što će se u fabrici proizvoditi i kako će proizvodnja funkcionisati.

Vučić je prilikom obilaska istakao da je reč o jednoj od najmodernijih fabrika, u kojoj je sve robotizovano i dodao da izgleda nadrealno.

Težak posao, ali je neverovatno kako fabrika izgleda. Ovako nešto u Srbiji još nisam video – naveo je Vučić u razgovoru sa radnicima.

Napisali su mi dva govora, ali posle ovoga što sam prošao, čovek ostane i bez teksta i bez birokrtaskih fraza. Ponosan sam na ono što ste uradili gospodine Gajzel, ali i na to što ste to uradili u Srbiji – istakao je Vučić.

– Ovo je za naše unuke, za one koji dolaze, nešto što dosad nije postojalao. U ovoj fabrici će biti zaposleno 500 radnika. Što se tiče infrastruktire mislim da je u poslednjih pet, šest godina više nego u prethodnih nekoliko decenija. Potrebno je da nastavimo, da privlačimo investitore, da verujemo u sebe – podvukao je.

Kako je dadao, Srbija i dalje misli da može da bude zemlja sa najvećom stopom rasta.

– Potreban nam je ubrzani razvoj, Vojvodina mora da uhvati korak sa Beogradom, ako ne i da ga prestigne. Ovde nam je na severu Srbije sve na raspolaganju, kako smo u prethodnih 30 godina uspeli sve da uništimo pitanje je za istoričare, sada smo na dobro putu – istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, nemački investitori su sigurni investitori, oni pružaju stabilnost našoj zemlji.

– Otvorio sam ili položio kamen temeljac za 250 postrojenja, ali ovakvo nešto se ne sreće! Za ovo živite i za ovo se borite – rekao je Vučić.

Predsednik grupacije “Boysen” Rolf Ditel Gajzel zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na prisustvu, kao i ostalim članovima Vlade Republike Srbije.

Ovo je velika časta za sve nas. Duboko smo dirnuti i želimo da vam se zahvalim i od sva srca pozdravim predsednika Vlade AP Vojvodina, članove Vlade, Ministarstvo privrede, Ministarstvo za rad i zapošljavanje, ambasadora Nemačke u Srbiji, predstavnike PKS, Upravu carine, Upravu policije, Tehničke škole, fakultet, bankare, arhitekte i sve koji su radili na izgradnji, kao i naše zaposlene od samog početka – rekao je direktor i izvinio se svim visokim zvanicama što ih po imenu i prezimenu nije pomenuo, ali je uputio posebnu zahvalnost svima na svemu, a pogotovu na fabrici i svom trudu koji je uložen u nju.

Related posts

Miran vikend za ekipe Hitne pomoći

Mirjana Popović

Ministar Vulin: Odbrambenu industriju Srbije napadaju zato što je ozbiljna konkurencija svima

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić na instagramu predstavio izgled buduće fabrike vakcina

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija