22. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Srbije sa delegacijom Sankt Peterburga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa gradonačelnikom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom.

Predsednik Vučić je istakao da je unapređenje bilateralne saradnje dva grada od izuzetnog značaja za uspostavljanje intenzivnijih odnosa Beograda i Sankt Peterburga.

S tim u vezi, Vučić je naglasio važnost Sporazuma o trgovinskoj, ekonomskoj, socijalnoj, humanitarnoj i kulturnoj saradnji, potpisanog u septembru ove godine, koji podrazumeva proširenje i jačanje saradnje u pomenutim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Sporazum, između ostalog, uklkjučuje i plan zajedničkih aktivnosti u oblastima industrije, urbanizma, zdravstvene zaštite, nauke, tehnike, obrazovanja i turizma.

Predsednik Vučić je, u cilju produbljivanja ekonomske saradnje, podržao inicijativu dva grada za organizovanje investicione konferencije, na kojoj bi privrednici, u saradnji sa privrednim komorama, predstavili investicione potencijale Beograda i Sankt Peterburga i mogućnosti za ulaganja u ova dva grada.

Related posts

Predsednik Vučić razgovarao sa ministrom odbrane Italije Lorencom Gverinijem

Branislava Grčić

U Pančevu će biti otvoren šesti Preduzetnički hab Privredne komore Srbije

Miroslava Cvejin

Obeležavanje oslobođenja Aušvica u Jad Vašemu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija