3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Uspeh pančevačkih strelaca na Walther cup-u u Smederevu

Aleksa je prvi u miksu puškom, drugi u kategoriji do 18 godina, prvi u kvalifikacijama do 20 g. a četvrti u finalu. Marko je drugi u kategoriji do 16 godina pištoljem, peti u miksu, osmi u kvalifikacijama do 20 g. a četvrti u finalu. Ekipa pištoljem je osvojila treće mesto, a ekipa puškom je osma.
Proteklog vikenda je u Smederevu održano već tradicionalno, sedmo po redu, međunarodno takmičenje za mlade, Walther cup u disciplinama vazdušni pištolj i puška, za kategorije do 16 , do 18 i do 20 godina. Nastupilo je 250 takmičara iz deset zemalja, a među njima Streljačka družina “Pančevo 1813” je bila najbrojnija sa 24 nastupa u toku tri dana takmičenja.
Aleksa Rakonjac je u takamičenju mešovitih parova-miksu sa Anjom Knežević iz Novog Beograda u kvalifikacijama osvojio prvo mesto, drugo mesto među osam najboljih a u finalu prvo mesto, u kojem se takmičio sa miks parom juniorskih reprezentativaca iz Rusije i BIH. Aleksa je u takmičenju puškom u kategoriji do 18 godina osvojio drugo mesto sa 622,5 krugova, a u kategoriji do 20 godina je osvojio prvo mesto sa 624,9 krugova, dok je u finalu osvojio četvrto mesto, nakon hica od 9,7 koji ga je izbacio iz borbe za medalju u konkurenciji sa reprezentativcima Mađarske, Hrvatske i Srbije.
Ekipa juniora do 20 godina je osvojila osmo mesto, a pored Alekse su nastupili mladi Nemanja Đorđević sa 564,7 i Ognjen Lukić sa 558,8 krugova. Nastupio je i najmlađi Ognjen Bunčić sa 511,3 kruga a i devojke do 16 godina Iva Rakonjac sa 606,3 i 609,,4 i Teodora Kondić sa 598,6 i 603,2 kruga, ali nedovoljno za finale u veoma jakoj ženskoj konkurenciji.
Marko Ninković je u takmičenju mešovitih parova-miksu pištoljem sa Nađom Martinović iz Partizana, osvojio peto mesto, Stefan Kešišjan u paru sa Tamarom Vujičin iz Uljme šesto mesto, dok je pančevački miks Marina Mijatović i Velimir Ninković osvojio deveto mesto. Marko Ninković je osvojio drugo mesto sa 555 krugova u kategoriji do 16 godina pištoljem, osmo mesto sa 552 kruga u kvalifikacijama do 20 godina a u finalu je osvojio četvrto mesto, nakon slabijeg hica koji ga je izbacio sa druge pozicije u jakoj konkurenciji sa  mađarskim reprezentativcima. Ekipa SD “Pančevo 1813” vazdušnim pištoljem je u konkurenciji od jedanaest ekipa, osvojila treće mesto. Pored Marka, za ekipu su nastupili Velimir Ninković sa 537 i 544 i Stefan Kešišjan sa 537 i 527 krugova, mada su bili spremni i za više rezultate. Nastupili su i mladi Nemanja Đorđević sa 491 i Ognjen Bunčić sa 478 krugova i Marina Mijatović koja je bila deseta u konkurenciji do 18 godina sa 509 i 503 kruga.
Naredno takmičenje mladih strelaca će biti u Zrenjaninu na drugom kolu Lige Vojvodine, već narednog vikenda, a za dve nedelje u Nišu na drugom kolu Kupa SS Srbije po A programu.
Streljaštvo: Treće kolo Lige pionira Vojvodine u Sr. Mitrovici
Ognjen je treći puškom, ekipa puškom i ekipa pištoljem takođe treće
Proteklog vikenda je u Sremskoj Mitrovici održano treće kolo Lige pionira Vojvodine, na kojem je nastupilo sedam takmičara Streljačke družine ”Pančevo 1813”, vazdušnom puškom i pištoljem.
Ognjen Bunčić je osvojio treće mesto puškom sa 174, a sa 172 kruga je četvrti Ognjen Lukić. Ekipa pionira puškom je osvojila treće mesto . Nastupili su i mladi Aleksej Papović sa 113 i debitant Mijat Milić sa 78 krugova.Ognjen Bunčić je osvojio i četvrto mesto pištoljem sa 159 krugova, a ekipa pištoljem u sastavu Ognjen, Jovan Kondić sa 109 i debitant Filip Stefanović sa 77 krugova je osvojila takođe treće mesto.
Naredno takmičenje pionira je četvrto kolo Lige pionira Vojvodine  u Zrenjaninu narednog vikenda.

Related posts

SNS Beograd predložio Vučića za predsednika SNS

Mica Milakov

Narodna bašta zatvorena

Jasmina Petkovic

Petorica momaka iz Pančeva spasili devojku iz požara

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija