25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Bela Crkva Društvo Južni Banat Kovačica Kovin Najvažnije Opovo Pančevo Plandište Vesti Vršac

Smanjen broj obolelih u Južnobanatskom okrugu

Broj obolelih od korona virusa u Južnobanatskom okrugu polako opada, od kada je počeo da raste broj vakcinisanih  sugrađana prvom i trećeom dozom protiv kovida 19 .

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo blago opada broj novoobolelih od kovida 19 ističe direktorka Zavoda za javno zdravlje doktorka Ljiljana Lazić.

– Na dan 15 novembar beležimo blagi pad novootkrivenih slučajeva i aktivnih obolelih od virusa kovid 19. Kada pratimo podatke od 1 novembra do sada kriva ide nizlaznom putanjom i očekujemo da će u narednom periodu da se broj otkrivenih novoobolelih smanjuje. Za sada 3.500 aktivnih slučajeva na teritoriji okruga što je za nekih 20 posto manje nego roteklih 15 dana, kaže direktorka Zavoda za javno zdravlje doktorka Ljiljana Lazić.

Povećava se i broj vakcinisanih protiv kovida 19 kako prvom tako i trećom dozom. Zbog povećanog broja sugrađana koji žele da se vakcinišu nedavno je otvoren još jedan vakcinalni punkt kako bi lakše i bez prevelikog zadržavanja obavii vakcinaciju.

Povećan broj posebno maldih koji koji rade analize na antitela na virus kovid 19 u Zavodu za javno zdravlje Pančevo. Ukolko se testiranje uradi u državnoj mikrobiloškoj laboratoriji rezulati antitela se upisuju u zeleni kartonna osnovu ove analize naredna tri meseca osoba može da ulazi na sva mesta gde je ograničen pristup posle 20 sati.

Related posts

Poljoprivredna škola u susret novim generacijama

Jasmina Petkovic

Predstavnici Kancelarije za KiM završili trodnevnu posetu centralnom Kosmetu

Zorana Stekovic

I COMNET osudio napad na Milicu Dakić

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija