29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Srbija Vesti

Specijalna plaketa “Naš šampion” Andrei Stojadinov

U Sportskom društvu Crvena zvezda, tradicionalno, organizovan je svečani prijem u čast Andree Stojadinov, povodom vrhunskog rezultata, osvajanja evropske titule za mlađe seniore minulog vikenda u Budimpešti. Najboljoj sportistkinji Crvene zvezde za proteklu godinu, džudistkinji Andrei Stojadinov, ovo je već deseta evropska medalja u karijeri i prva specijalna plaketa Sportskom društvu Crvena zvezda “Naš šampion”.

Najbolju džudistkinju Starog kontinenta pozdravio je prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda.

“Draga Andrea, imam tremu. Stojim pred evropskim šampionom. Verujte, nije fraza, imao sam prilike da se sretnem sa najvažnijim ljudima ovoga sveta, ali kada se srećem sa Zvezdinim šampionima, bilo prvacima naše države, posebno šampionima Evrope, onda i ako sam navikao da se obraćam javnosti, dobijem neku posebnu tremu. U tim trenucima mi se čini da nisam dorastao tom poslu koji treba da radim. Dragi Zvezdaši, mi ovde imamo svi zadovoljstvo što je porodica Zvezdaša i ovde danas na okupu. Ja tu vidim i rukovodstvo rukometnog, odbojkaškog, bokserskog kluba i neke druge i to me ne čudi. Poslednjih par meseci mi se sastajemo istim ili sličnim povodom a reč je o časti koju ukazujemo našim najboljim sportistima,najboljim sportistima Crvene zvezde, najboljim sportistima Republike Srbije, ali i najboljim sportistima Evrope. Biti prvak Evrope, to znači biti najviše što može da se bude.”

Petar Škundrić istakao je da je svaka medalja Zvezdinih sportista deo najlepše niske koja se stalno dopunjava novim uspesima.

“Svi vaši uspesi i vaše medalje predstavljaju ogroman đerdan, najsjajnijih zvezda u Crvenoj zvezdi. Najslavnijih i najsjajnijih reprezenata naše države, naših građana i našeg naroda. Osećam izuzetnu počastvovanost što mogu da čestitam. Od samog osnivanja Crvene zvezde stvarali smo šampione, a uveren sam da ćemo se i u narednim mesecima okupljati sa istim povodom i sa istim osećanjem pripadnosti najboljoj sportskoj instituciji u Republici Srbiji, u ovom regionu, pa i jednom od najboljih sportskih asocijacija u celoj Evropi. Želim i dalje velike uspehe Crvenoj zvezdi, Andrei posebno, pošto nas je ona posebno obradovala sada i posebno ovim mladim momcima koji ovde stoje, da sutra, prekosutra jedan starideda dođe i uživa u priznanjima koje ćete vi osvojiti-zaključio je Petar Škundrić koji je uručio Andrei plaketu Sportskog društva Crvena zvezda.

Vrhunski rezultati Zvezdinih džudista nisu slučajnost. Oni su delo velikog rada i entuzijazma, posvećenosti čitavog tima Džudo kluba Crvena zvezda, što je potvrdio i Stojan Vujko predsednik Upravnog odbora koji je Andrei Stojadinov ovom prilikom uručio vredan poklon u iznosu od 5 000 evra.

“Želim da naglasim da ćemo kao klub nastaviti sa predanim ulaganjem u našu decu, naše talente, naše sportiste a to je i najbolji dokaz da je u našem klubu sve proizvod sistemskog rada. Predsednik sam Džudo kluba Crvena zvezda od 2013. godine, kada zajedno sa Ivanom Todorovim, našim počasnim predsednikom, počeli da stvaramo novi, moderni Džudo klub što danas i jesmo. Zajednička vizija vodila nas je ka svemu ovome što naša Crvena zvezda danas i jeste. Ništa od ovoga se nije desilo slučajno. Želim da zahvalim svim trenerima, stručnom štabu Džudo kluba Crvena zvezda koji rade predano u svom pozivu”, istakao je Stojan Vujko.

Današnjoj proslavi prisustvovao je podmladak kao i članovi UO DŽK Crvena zvezda. Vladan Gačić, generalni sekretar džudo kluba Crvena zvezda uručio je poklon Andrei ispred kluba.

“U korpi je nešto jako bitno za Andreu, bez čega ona ne može da nastavi da osvaja medalje, uspehe. U korpi je potreba, a to je njen backnumber, ukrašen da može malo da se počasti”, istakao je Vladan Gačić, pri uručenju poklona.

Andrea Stojadinov trofejna srpska šampionka zahvalila se svojoj crveno beloj porodici.

“Za početak, poštovani profesore ne trebate vi da imate tremu ispred, zaista, da smo na tatamiju pa i da razumem, ali ovo je ipak vaš teren, tako da ste ovde definitivno u boljoj poziciji. Ja sam ta koja ima baš tremu sada. Želim da se zahvalim Sportskom društvu Crvena zvezda jer činite mnogo i za moj klub, a samim tim i za mene duž svih ovih godina. To je i jedan od razloga zašto sam i prešla u Crvenu zvezdu, baš zato što je institucija koja pored džudo kluba ima i ostale sportske organizacije koje zaista ulažu i vode računa o nama. Čast je biti deo crveno-bele porodice. Podrška koju mi osećamo daje nam snagu na takmičenjima da pravimo velike rezultate.Izuzetnu zahvalnost dugujem mom klubu, presednicima Stojanu Vujku i Ivanju Bošnjaku, kao i Ivanu Todorovu, koji je svi znamo da je možda i najzaslužniji jer on me je i doveo u ovaj klub i potencirao moj sam porelazak u Crvenu zvezdu. Za prethodne tri i po godine dosta smo i napredovali i bilo je tu i velikih rezultata, istorijskih da kažem događaja, nešto gde smo se upisali u istoriju i kao Srbija i kao crveno-bela porodica. S obzirom da sam još mlada nadam se da ćemo još puno puta da se okupljamo i slavimo ovakve stvari”.

Igor Milojević, generalni sekretar Sportskog društva Crvena zvezda uručio je Andrei cveće uz najlepše želje za nove medalje. Svečanom prijemu prisustvovali su i brojni članovi Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda.

Related posts

Zapažen nastup predstavnika Srbije na Festivalu nacionalne kulture u Moskvi

Branislava Grčić

Još 186 obolelih od virusa COVID-19 u Južnom Banatu za 24h

Mica Milakov

Žisel: Filmski dan

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija