29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Društvo Južni Banat Vesti

Novoizgrađeni gasovod u Beloj Crkvi pušten u pogon

Odvrtanjem ventila u Sabirnoj gasnoj stanici Tilva kod Banatskog Karlovca, zvanično je pušten u rad novoizgrađeni gasovod, koji će ovim energentom snabdevati Belu Crkvu i svih 14 sela na njenoj teritoriji.

Na području opštine Bela Crkva zvanično je pušten u rad gasovod visokog, srednjeg i niskog pritiska. Ovaj svečani čin puštanja gasa obavili su predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić i direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović, koji je tom prilikom istakao da je gasovod pušten u rad uprkos svim preprekama.

Bajatović je rekao da se do sada za gasni priključak od 780 evra “Srbijagasu” prijavilo 60.000 domaćinstava, te da interesovanje ne jenjava, a da je izgrađeno 11.000 priključaka. Ova investicija će omogućiti da se gasom snabdeva više od 7.300 domaćinstava, kao i svi potencijalni investitori. Predsednica Bele Crkve Violeta Simić nije krila zadovoljstvo i naglasila da će gas puno značiti za razvoj potencijala ove opštine. Predsednik Skupštine opštine Marjan Aleksić istakao je da su ovaj dan građani Bele Crkve dugo čekali.

Projekat gasifikacije ove opštine obuhvatao je izgradnju 175 kilometara gasne mreže u naseljenim mestima. Izgrađena je glavna i još osam merno-regulacionih stanica široke potrošnje, kao i 38,5 kilometara gasne mreže koja povezuje naseljena mesta i 36 kilometara gasovoda visokog pritiska od Sabirne gasne stanice Tilva do Bele Crkve.

Related posts

DŽABE APELI ! Ponovo gori divlja deponija u naselju “Mladost”

Mica Milakov

RTV Pančevo zbog radova bez struje u sredu od 11-13

Mica Milakov

Udovičić: Srbija domaćin Svetskog atletskog prvenstva 2022. godine

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija