26. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Sport Vesti

Džudo klub “Tamiš” ugostio najbolje mlade džudiste iz Srbije

Džudo klub “Tamiš”  nastavio je dobru tradiciju i na praznični dan ugostio najbolje mlade džudiste iz Srbije. Na tatamiju pančevačke sportske sale domaćina, snage su odmeravale džudoke iz 16 srpskih klubova a odlično raspoloženje i dobro druženje kao i kvalitetni mečevi obeležili su i ovaj sportski događaj.

Aleksandar Vulin ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije ispratio je takmičenje mladih džudista i pohvalio domaćine i organizatore ovog tradicionalnog sportskog događaja.

-Zahvalan svim entuzijastima Džudo kluba “Trudbenik”, ali i Džudo kluba “Žandermerija”, “ Crvena zvezda”. Sve su to ljudi koji daju svoje vreme, a koji ne očekuju veliku nagradu i veliku nadoknadu od ovoga. Međutim zadovoljstvo naše dece je vrednije od svega.

Ministar Vulin posebno je istakao važnost džudo sporta za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije kao i za naše najmlađe.

-Džudo je važan za policiju  i to je jedan od bazičnih sportova  pogotovo policiji.  Brzo ćemo novom sistematizacijom predvideti i sportsku četu u policiji, gde će vrhunski džudisti, vrhunski bokseri, borci, strelci moći da dobiju i odgovarajuće radno mesto. Imaće mogućnost da se  takmiče za policiju, ali i da će posle toga, kada završe karijeru, da nastave da rade u policiji i obučavaju naše ljude. Nema ništa značajnije i vrednije od sporta, nema ničeg vrednijeg i lepšeg od osmeha i radosti naše dece. Sve ovo ima smisla kada ih vidite ovako zdrave i nasmejane – rekao je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova .

Mlade džudoke pozdravila je i Andrea Stojadinov, evropska šampionka za mlađe seniore.

– Za početak hvala na čestitkama. Da budem iskrena moj brat ima svoju sekciju u Zvezdi i ja sam vrlo često na treninzima. Došla sam da pružim podršku i tim klincima i da vidim kako oni napreduju. Zaista je  divan osećaj biti među njima i vratiti se u te neke dane u godine u kojima sam ja počela da treniram. Poručila sam im da budu hrabri da se ne boje, da zamisle kao da su na treningu i da kako god da se završi bitno je da oni uživaju i da je to nešto što će nositi celog života, a sam rezultat će već vremenom doći – rekla je Andrea Stojadinov.

Related posts

Pančevački đaci prvi videli pretpremijernu epizodu serije “Grupa”

Mica Milakov

Mirović u poseti domovima za decu i omladinu “Spomenak” i “Vera Radivojević”

Nikoleta Dragaš

Predstavnici Grada Vršca položili vence na Dan primirja

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija