29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Plandište Vesti

“Srpska Sparta” nastavlja sa humanitarnim akcijama

Osmesi na licu mališana iz dnevnog boravka nemaju cenu. Za to su se pobrinuli članovi udruženja sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“. Uredili su deo objekta, a mališani su dobili i poklone.

Sinonim za humanost i dobra dela jeste sigurno udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“. Mnogobrojne akcije su dokaz. Sada su se organizovali kako bi pomogli dnevnom boravku „Neven“ odnosno korisnicima koji tamo borave. Najznačajnija pomoć za „Neven“ urađena je u vidu izgradnje jednog pomogćnog objekt. Stavljene su i klupe, tako da deca kada ulaze u boravak neće više kisnuti. Naravno tu su 2 televizora, paketi, slatkiši i školski pribor koji je obezbedila MZ Tesla.

Udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“ već godinama, ako ne i više od dve decenije poznata je po humanitarnom radu i akcijama. Mnogim porodicama se pomoglo. Od ogreva, građevinskog materijala, osnovnih životnih namirnica, pelena i televizora.

Neretko, čak često u ovim akcijama pomaže privrednik i prijatelj “Srpske Sparte” Zoran Marković. Kao i sad u “Nevenu”.

Humanitarne akcije „Srpske Sparte“ će se nastaviti i u narednom periodu. Ovo sportsko udurženje prednjači u humanitarnom radu u Pančevu. Zbog ovakvih aktivnosti, da podsetimo, Srpska Sparta pre nekoliko godina dobila je „Novembarsku nagradu“ za humanitaran rad.

Related posts

Vodostaj na Tamišu prevazilazi granicu redovne odbrane od poplava

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Menjamo život u Braničevskom okrugu

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić: Ponosan sam na Danila

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija