20. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin odgovorio na napade iz Federacije: Napadi BiH na Srbiju zbog vežbe „Sistem 2021″ bizarni koliko i oni da su vakcine Vučićev napad na BiH

„Svaka lokalna samouprava ima obavezu da bude spremna da zaštiti svoje građane. Ovo je priprema da se zaštiti od bilo kakvih elementarnih nepogoda koje mogu da nastupe.

Naravno da treba da vežbamo i sa Republikom Srpskom, imamo i Sporazum o paralelnim i posebnim vezama i naravno da je sve u skladu sa zakonom.

Ja ću vas podsetiti da se pričalo o tome kako su vakcine Vučićev napad na Bosnu i Hercegovinu, pa što to ne kažu onima koji su se vakcinisali, onima koji su sad zdravi zato što su vakcinisani. Nisam primetio da su ti analitičari, ko god da su, kako god da se zove taj čovek ili neko drugi, da su rekli nešto kad je Srbija sad pustila gas zato što je BiH ostala bez snabdevanja. Da taj gas možda ne pravi razliku između srpskih i muslimanskih kuća, pa neke greje manje, a neke više?

Nisam, takođe, primetio da kada je naše pravosuđe ponudilo bosanskom pravosuđu sve optužnice po pitanju ratnih zločina da ih oni preuzmu i vode, nisam primetio da se neko javio i rekao hvala, to je znak poverenja. Doduše, nisam čuo ni da je neko nama ponudio nešto slično, a voleo bih da se tako nešto uradi”, odgovorio je izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, komandant Republičkog štaba za vanredne situacije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na pitanje medija da prokomentariše napade na Srbiju i njega lično koji dolaze od strane određenih analitičara i medija iz Federacije BiH zbog održane operativno-taktičke vežbe “Sistem 2021”.

„Dakle, ovo je priprema države Srbije za bilo kakve elementarne katastrofe da odgovorimo i zaštitimo svoje građane, to je naša priprema. Ko rat želi u kući mu bio, i oni koji o ratu stalno pričaju, stalno govore, izgleda imaju nekih čudnih potreba i želja za ratovima i sukobima. Ovo je najbolji dokaz da se Srbija sprema za mir, ovo je mir, ali i u miru imate elementarnih katastrofa i zato morate biti spremni da reagujete”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin iz Loznice nakon uspešno završene vežbe “Sistem 2021”.

Related posts

Ovo je Vlada Bjelogrlić – Vučićev prijatelj koji je danas preminuo od Korona virusa

Katarina Popović

Iz gradskog budžeta 74 hiljada za toalete

Zorana Stekovic

Prvi IPA Projekat prekogranične saradnje između Rumunije i Srbije

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija