25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Održan prvi Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine

U Pančevu je prvi put održan Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini. Ovom prilikom više od 150 udruženja žena iz cele Vojvodine predstavile su svoj rad.  

Grad Pančevo u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za ravnopravnost polova i Južnobanatskim upravnim okrugom prvi put je organizovao tradicionalnu manifestaciju Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini. Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, otvorivši manifestaciju, zahvalio je na odazivu više od 150 udruženja žena sa teritorije cele Vojvodine.

Gradu Pančevu je pripala čast da prvi put bude domaćin ovakve manifestacije. Na štandovima je najviše bilo ručnih radova i hrane, ali su posetioci mogli i da saznaju više o ženama sa sela koje svojim rukotvorinama doprinose turističkom potencijalu naše zemlje.

Na sajmu se predstavilo 40 kulturno – umetničkih društava  i ostalih organizacija koje promovišu kulturu Južnog Banata. 

Manifestaciji se odazvao veliki broj udruženja iz cele Vojvodine. Posetioci su mogli videti i takmičenje u brzom pravljenju pereca i brzom pletenju. Pobednice ovog takmičenja nagrađene su televizorima, dok su najstarija i najmlađa učesnica dobile po mobilni telefon. Prvu nagradu, tj. šporet za najlepši štand osvojilo je Udruženje žena “Dobra volja” iz Izbišta”. Frižiderom, za osvojeno drugo mesto, nagrađeno je Udruženje žena “Artka” iz Vrbasa, dok je treće mesto i veš mašinu osvojilo Udruženje “Svilen konac” iz Bačke. 

Related posts

DANAS GLAVNI ODBOR SNS-a: Sednica počinje u 10 sati!

Zorana Stekovic

Kineske železnice donirale opremu za borbu sa kovidom19

Jasmina Petkovic

„Pantransport“ primenjuje zimski red vožnje

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija