25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Srbija Vesti Vršac

U Vršcu održan Naučno-stručni skup „Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine”

Asocijacija prostornih planera Srbije i Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Gradom Vršcem organizuju po jedanaesti put Naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem „Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine”, u Hotelu „Srbija“ u Vršcu, od 28 – 30. oktobra 2021. godine.

Ovogodišnji skup tematski će biti usmeren ka pravnom, institucionalnom i metodološkom okviru zaštite prostora i životne sredine, konfliktima u prostoru, učešću javnosti u procesu planiranja i donošenja odluka, kao i integralnom pristupu prostornom planiranju i zaštiti životne sredine. Pored toga, sastavni deo skupa predstavljaće prikaz novih konkretnih iskustava u izradi prostornih i urbanističkih planova različitih delova Republike Srbije, kao i izlaganje radova mladih istraživača.
Kao i na prethodnih deset konferencija, očekujemo učešće gostiju iz inostranstva, vodećih eksperata sa univerziteta, iz stručnih planerskih i urbanističkih kuća, republičkih, pokrajinskih i lokalnih organa uprave, kao i stručnjaka iz oblasti prostornog planiranja, urbanizma i zaštite životne sredine, a posebno raduje činjenica da je za ovogodišnji skup već prijavljeno preko 100 učesnika.

“Drago mi je što ste odlučili da po drugi put ovako veliki događaj organizujete u Vršcu i što ste se okupili u ovako velikom broju.  Ovako značajni naučni skupovi veoma su važni za naš grad i čast nam je da bar jednim malim delom možemo da učestvujemo u tome da se oni dogode u Vršcu. Želim vam uspešan rad, ali i da ponovo ponesete lepe uspomene iz Vršca” izjavio je u svom obraćanju prisutnima Milovan Vujičić, zamenik predsednika Skupštine Grada Vršca.


Related posts

VD Direktora JKP “Higijena” Mišo Marković

Mica Milakov

Đoković na spisku Srbije za Dejvis kup i na listi učesnika u Indijan Velsu

Mirjana Popović

PROTESTI U BANJA LUCI I BEOGRADU IMAJU ISTI CILJ – UDAR NA SRPSKU I SRBIJU!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija