19. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti Vršac

Jesenji kamp Crvenog krsta u Vršcu

Crveni krst Vršac u periodu od 28. do 30.oktobra realizuje jesenji kamp za srednjoškolce sa ciljem promocije programa i aktivnosti Crvenog krsta i prijem novih mladih volontera u Crveni krst.


Teme koje će se obrađivati tokom kampa su:
– Difuzija- širenje znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca
– Program Borba protiv trgovine ljudima
– Prva pomoć i delovanje u nesrećama
– Bolesti zavisnosti
– Promocija humanih vrednosti.

Misija Crvenog krsta je da olakša ljudsku patnju sa zadatkom da pruži pomoć ugroženim licima, da preventivno deluje i prosvećuje građane u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i unapređuje humanitarne vrednosti u društvu, uz podršku mladih kroz volontiranje.

Članovi gradskog veća Maja Ristić Lažetić i Miroslav Lepir posetili su danas učenike srednjih škola, koji su učesnici kampa i tom prilikom porazgovarati o važnosti i značaju tema koje će tokom boravka biti prezentovane od strane edukovanih lica zaposlenih u Crvenom krstu Vršac.

“Razgovarali smo o značaju uključivanja mladih u ovako važne i pre svega humane, društveno-odgovorne aktivnosti kroz edukaciju i primenu naučenih znanja i veština u realnim situacijama, u cilju podizanja društvene svesti i razvijanju pozitivnog sistema društvenih vrednosti. Razvijanje volonterizma mladih jedan je od ciljeva Strategije socijalne zaštite grada Vršca u svrhu doprinosa sveukupnim aktivnostima na poboljšanju kvaliteta i uslova života najosetljivijih društvenih grupa , obezbeđenju socijalne sigurnosti i dostupnosti pomoći onima kojima je ona najpotrebnija.” izjavila je Maja Ristić Lažetić, članica Gradskog veća za socijalna pitanja.

Related posts

Predsednik Vučić na saobraćajnici Lajkovac-Iverak: Ovo je veoma važno za ceo Kolubarski okrug!

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić se revakcinisao u Pukovcu

Mirjana Popović

Kako građani Srbije mogu u Grčku do početka sezone

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija