27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

U obilasku Južnobačkog i Zapadnobačkog okruga

Ekipa RTV Pančevo je sa agencijom Star tours posetili Južnobački i Zapadnobački okrug. Pored Bačke tvrđave, posetili smo i manastir Bođane i grad Sombor gde smo se upoznali sa lepotama zgrade Županije.

Agencija “Star Tour” iz Pančeva u svojoj ponudi ima veliki broj jednodnevnih izleta. Proteklog vikenda posetili smo Južnobački i Zapadnobački okrug . Prva destinacija je bila Bačka tvrđava, koja datira iz 14. veka. Tvrđava je nekada predstavljala most između istoka i zapada i to je bilo mesto gde su se nekada branile granice i narod.

Posle tvrđave, uputili smo se ka manstiru Bođani. Veliki konak i crkva u Bođanima sagrađeni su u baroknom stilu, a živopis je slikao poznati zoograf toga doba Kristofor Žefarović. Ovde se čuvaju i brojni predmeti doneti iz manastira Manasija, a ponos manastira je čudotvorna ikona Bogorodice Bođanske koja ima čudotvorne isceliteljske moći.

Ostatak slobodnog vremena proveli smo u Somboru, gde smo posetili zgradu Županije, koja se smatra simbolom ovog grada.

Agencija “Star Tours” svojim putnicima nudi veliki broj izleta i tokom novembra. Pored različitih destinacija po Srbiji, imaju u ponudi i evropske gradove.

Agencija “Star Tours” nalazi se u ulici Svetog Save broj 5, a radno vreme agencije je radnim danima i subotom od 8 do 16 sati.

Related posts

Radovi na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

PS: Lešinar Trifunović koristi mrtvog Olivera da se vrati u politički život

Zorana Stekovic

Crvena zvezda dočekuje Partizan u 21. kolu ABA lige

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija