26. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Završen prvi krug licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta

Završen je prvi krug licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Pančeva za 2021. godinu. Poljoprivrednicima je u zakup i na korišćenje ponuđeno 720 hektara zemlje.

Javni oglas za prvi krug licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Pančeva za 2021. godinu objavljen je 20. septembra. Nakon toga, zainteresovani poljoprivrednici mogli su da apliciraju za parcele do 7. oktobra, a 15. u 10 sati objavljena je rang lista, čime je prvi krug licitacija završen. Većnica za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Vladislava Maksimović kaže da prosečna cena zemljišta za ovu godinu iznosi 531 evro po hektaru.

Vladislava Maksimović kaže da je očekivani prihod 4,5 miliona dinara od čega 40% ostaje Gradu, 30% Republici, a 30% Pokrajini. Maksimović dodaje da su se licitacije i ovog puta održale putem aplikacije “Digitalno javno nadmetanje”.

Državno poljoprivredno zemljište, koje nije izlicitirano u prvom krugu, biće ponuđeno u drugom, čim se za to steknu uslovi. Licitacije će se i ubuduće odvijati onlajn.

Related posts

Saobraćajka u Stevana Šupljikca

Mica Milakov

Vučić izrazio saučešće povodom pada indonežanskog aviona: Sa velikom tugom sam primio vest

Bojana Kecic

Grci otvaraju granice, letovanje uz potvrdu o vakcini, PCR ili brzi test

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija