27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Poseta alžirskog premijera zamajac za dalje unapređenje saradnje

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir Abdelhamida Šebšuba i zahvalio mu na predanom dugogodišnjem radu na unapređenju tradicionalnog prijateljstva i sveobuhvatnih odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je alžirski premijer Benabderahman učestvovao na nedavnom skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, nadajući se da će se ta poseta pokazati kao zamajac za dalje unapređenje srpsko-alžirske saradnje, koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti.

Predsednik Vučić i ambasador Šebšub su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa. Ambasador Šebšub je izrazio očekivanje da će uskoro biti potpisani novi sporazumi koji će omogućiti raznovrsniju saradnju, kao i da će biti aktiviran rad Mešovitog komiteta za saradnju.

Predsednik Vučić je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Ambasafor Šebšub je rekao da iz Srbije nosi sjajne uspomene, dok mu je  predsednik Vučić poželeo mnogo uspeha u profesionalnom životu i sreće na ličnom planu.

Related posts

Izgradnja novog hrama Svetih žena Mironosica na Strelištu

Zorana Stekovic

U toku obnova rumunske pravoslavne crkve u Dolovu

Jasmina Petkovic

Vučić: Čast mi je da u oktobru prisustvujem krunisanju japanskog cara

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija