26. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Pomoć Hitne pomoći najviše traže pacijenti sa visokom temperaturom

Služba hitne medicinske pomoći i dalje ima dosta posla, kako u dnevnim tako i u noćnim smenama.  Pomoć uglavnom i dalje najviše traže pacijenti koji se žale na visoku temperaturu. Promena vremena nepovoljno utiče i na  ljude sa povišenim krvnim pritiskom i asmatičare, zato im lekari savetuju da redovno uzimaju terapiju.

Tokom noći nije  redak slučaj da lekari u pančevačkoj Hitnoj pomoći obave više od 40 ambulantnih pregleda. Uz to  imaju i veliki broj prevoza pacijenata u gradu i van grada. Prema rečima doktorka Aleksandre Gavrilović,  pomoć poslednjih dana traže uglavnom pacijenti koji se žale na povišenu temperatru. Ističe da je dosta posla bilo za vikend.

Povećao se i broj pacijenata koji se žale na  glavobolje. Doktorka Gavrilovića ističe kada bi se trebalo javiti lekaru ako imate ovaj problem.

Promene vremena koje su uobučajene za ovo doba godne  nepovoljno mogu da utiču na zdrave ali i na bolesne.

Aleksandra Gavrilović, napominje da oni koji imaju povišenu temperatru i kovid pozitivni su treba da rade ono što ima je lekar u Kovid ambulanti rekao i da uzimaju lekove za sniženje temperature.

Related posts

Zemljotres jačine 4,1 stepen kod grčkog ostrva Niziros

Nikola Toadjer

Jović i Petković razgovarali sa direktorima institucija i obilazili socijalno ugrožene porodice

Zorana Stekovic

Slučajnost ili skandal? Zamenik tužioca propustio rok za žalbu! Krišan oslobođen optužbe za zloupotrebu službenog položaja

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija