27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Srbija Vesti

Od večeras kažnjavanje osoba bez kovid propusnica

Tokom vikenda Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Pančeva je delovao preventivno kada su u pitanju kovid sertifikati. Prema uredbi koja se sprovodi od 23. oktobra za ulazak u ugostiteljske objekte  neophodan je ovaj dokument.

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Pančeva od ovog vikenda je poočeo da sprovodi mere propisane uredbom donetom prošle nedelje, a ttiče se kovid sertifikata. Prema njoj sva lica koja se nalaze u ugostitelajskom objektiu posle 22 sata moraju da imaju ovaj dokument. Prema rečima Bobana Đurđeva, sekretara Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Pančeva oni u subotu i nedelju delovali preventivno, kao što je i propisano Uredbom.       

Prema rečima Bobana Đurđeva ljudi su dobro informisani što se tiče ove uredbe i svi imaju kovid redare. Njihov zadatak j da kontrolišu lica koja ulaze u ugostiteljske objekte i da li imaju neophodan dokument.

Prisetimo se od 23. oktobra uvedene su kovid propusnice za ulazak u ugostiteljske objekte nakon 22 sata i za njih postoji rok trajanja210 dana od poslednje doze vakcine. Neophodna je potvrda druge, odnosno treće vakcine kako bi neko imao validan kovid sertifikat. Ako neko nema kovid propusnicu, možete priložiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata, kao i antigenski test ne stariji od 48 sati. Ukoliko je neko preležao kovid u prethodnih sedam meseci, a nije vakcinisan, može da priložit negativan antigenski test, koji je validan 48 sati.

Related posts

“Partizan” bolji od “Tamiša”

Jasmina Petkovic

Vučić za Pink pred otvaranje Koridora 10: Srećan sam, sve izgleda kao u Švajcarskoj. Sad će svi prolaziti kroz Srbiju

Mica Milakov

Uhapšeni sa 22 kilograma heroina

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija