27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Novi kompjuteri u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Paja Marganović“

Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović“ je u okviru projekta „Poboljšanje konkurentnosti srednjih škola za izvođenje praktične nastave“  kupila 9 kompjutera. Sredstva, u iznosu od 340 hiljada dinara, za ovu nabavku obezbedio je Grad Pančevo. Komjutere će u nastavi koristiti učenici  svih smerova Ekonomske škole.

U Ekonomsko-trgovinsku školu „Paja Marganović“ stiglo je 9 kompujetera koji će biti smešteni u nov Informatički kabinet, kaže Neboja Popovski direktor škole. Kako kaže oni su odlučili da konkurišu kog grada za kupovinu novih kompjutera kako bi deca imala što kvalitetniju nastavu i stekla  vrhunska informatička znanja.

Kompjuteru su kupljeni zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta u iznosu od 340 hiljada dinara. Popovski ističe da ovo nije prvi put da grad pomaže školi.

Kako bi se kompletirali kabinati za izvođenje praktične nastave na smerovima za poslastičare i kuvare, koji su od ove godine u sistemu dulanog obrazovanja, za nerednu godinu je planirana kupovina dodatne opreme.

Popovski kaže da je u planu da nov Informatički kabinet bude završen do kraja ove godine i da će se u njemu pored devet naći još šest kompjutera koje će škola u međuvremenu kupiti.

Related posts

Ministar finansija Siniša Mali gost nove emisije “Lice nacije” u nedelju na RTV Pančevo

Mica Milakov

Vršac: Održan sastanak direktora svih škola na teritoriji Južnog Banata

Ivana Bogdanovski

Deo naselja Misa bez vode

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija