27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti Vršac

„Hromatski dijalozi između Srbije i Rumunije” u vršačkom Domu vojske

Izložba umetničkih slika „Hromatski dijalozi između Srbije i Rumunije”, koju su zajedničkim snagama organizovali non-profit udruženje likovnih umetnika „Prezent“ iz Temišvara, časopis za književnost, umetnost i prekograničnu kulturu „Lumina“ i novinsko izdavačka ustanova „Libertatea“ iz Pančeva svečano je otvorena u petak, 22 oktobra, u galeriji Doma vojske.

Na izložbi, 33 izvanredna likovna umetnika, dvadeset šestoro iz Rumunije i sedmoro iz Srbije, predstavili su 62 umetnička rada različitih tehnika i tematika. Događaj je svojom muzikom oplemenila mlada umetnica Marina Santrač.

U ime organizatora prisutnima se obratila Marioara Sfera, v.d. urednica časopisa „Lumina“. Ona je uz reči dobrodošlice, govorila o saradnji sa udruženjem iz Rumunije i istakla važnost ovog događaja, koji ima za cilj kreiranje i negovanje mosta saradnje između umetnika iz Srbije i Rumunije. Domaćin izložbe je Kulturni centar Vršac, postavka će moći da se pogleda do 12. novembra.

Prisutnima su se obratili Daniel Bala, konzul Republike Rumunije u Vršcu, Miroslav Lepir, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Davor Stojković, direktor Kulturnog centra, Mariana Stratulat, direktorka NIU „Libertatea”, Valentin Mik, urednik nedeljnika „Libertatea” i Stela Guciu, predsednica Udruženja „Prezent” iz Temišvara, kojoj je pripala čast da proglasi izložbu otvorenom.

Related posts

Preminuo glumac Boris Komnenić

Bojana Kecic

Petković čestitao Srpskoj listi ubedljivu pobedu u Klokotu

Mirjana Popović

RK “Dinamo” pobedom otvorio novu sezonu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija