27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Srbija Vesti

Digitalni zeleni sertifikat

U Zavodu za Javno zdravlje Pančevo rade se sva testiranja vezana za kovid 19 za Pančevo i Južnobanatski okrug. U Mikrobiološkoj laboratoriji određuje se pozitivan rezultat serološkog testiranja odnosno antitela, koja se unose u Digitalni zeleni sertifikat urađen isključivo u državnoj ustanovi.

Prema uredbi Republike Srbije koja je stupila na snagu 23. oktobra  prilikom ulaska u zatvorene objekte posle 22 sata neophodna je potvrda ili Digitalni zeleni sertifikat. Tim povodom direktorka Zavoda za javno zdravlja Ljiljana Lazić objasnila je koja je sve dokumentacija neophodna i koja analize se rade u pančevačkom zavodu.

Ukoliko se menjaju podaci npr. kada se vakcinišete, uradite testiranje ili preležite kovid 19 to će iz kovid baze biti ubačeno u  Digitalni zeleni sertifikat . Ako želite da proverite vaše imunološko stanje ili vam je potreban test na antitela za ulazak u zatvoreni prostor neophodno je da testiranje uradite u mikrobiološkoj laboratoriji pri državnoj zdravstvenoj ustanovi. Samo tada će ti podaci biti uvedeni u Zeleni sertifikat.

U pančevački  Zavod za javno zdravlje nedavno je iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo stigao najsavremeniji aparat  koji ispituje antitela na kovid 19. Podaci o testiranju na antitela unose se u kovid bazu i  automatski ubacuju u Digitalni  sertifikat. Zato je važno da pacijenti provere laboratoriju, u kojoj se rade analize za kovid 19, da li ima dozvolu pristupanja u kovid bazu i da li će podaci biti uneti u Digitalni zeleni sertifikat. Analiza testiranja na antitela košta 1.800 dinara. 

Related posts

Telefonski razgovor predsednika Vučića i Sija, nije bio prva vest dana samo u srpskim nego i u kineskim medijima

Zorana Stekovic

Zelenović na izborima može da računa samo na dva glasa – svoj i Dušana Petrovića

Aleksandra Miloševska

Istorija Dolova u digitalnom formatu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija