27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Promocija knjige “Istorija Jermenije” u Gradskoj biblioteci

U Gradskoj biblioteci u Pančevu predstavljena je knjiga oca jermenske istoriografije Movsesa Horenacija „Istorija Jermenije“ koja ima ogromnu ulogu u razvoju kulture svog i ostalih naroda.

Knjiga “Istorija Jermenije” drevnog jermenskog istoriografa iz 5. veka Movzesa Horenacija, prvi put je prevedena na srpski jezik u izdanju kuće “Pešić i sinovi” i predstavljena u Gradskoj biblioteci. Vesna Pešić, direktorka izdavačke kuće „Pešić i sinovi“ smatra da Srbija i Jermenija, slični i bratski narodi , treba da više upoznaju jedni druge.

Pančevci su bili u prilici da se bliže upoznaju sa jednim od najstarijih naroda sveta, narodom knjige, Jermenima. Kroz njihovu prebogatu istoriju, pisanu reč, umetnost, Srbima je približen narod sa kojim nas veže dugo trajanje, slična sudbina i iskreno prijateljstvo.

Babken Simonjan, književnik i počasni konzul Srbije u Jermeniji ističe da ovo nije poslednji projekat koji je u planu i da će se realizovati  još nekoliko čiji je cilj predstavljanje jermenskih književnika na srpskom jeziku.

Related posts

Manifestacija “Banatski hleb” jedinstvena u Srbiji

Nikoleta Dragaš

HOROR! BAHATI VOZAČ AUTOMOBILOM POKOSIO ŽENU I DETE,POLICIJA INTENZIVNO TRAGA ZA NJIM

Mica Milakov

Tri osobe pozitivne na Covid-19 u Opovu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija