27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Ana Brnabić: Vučiću nemaju šta da zamere pa mu napadaju sina

Foto.Tanjug

Nadležne službe rade svoj posao, a partijska knjižica, ime i prezime ili funkcija, neće zaštititi nikoga, izjavila je premijerka Ana Brnabić komentarišući hapšenje bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.Sve što se dešavalo u vezi sa prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i u slučaju afere Jovanjica bio je, ocenila je premijerka za TV Pink “najblaže rečeno pokušaj državnog udara”.

Slažem se i sa onim što je izjavio predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, a to je da je planirana i fizička eliminacija predsednika Srbije. Ovo je samo bilo uvertira u sve to. Planirano je dugo i detaljno, napravljene su paralelne strukture u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i kampanja u tajkunskim medijima koju su, po dogovoru, prenosili i mediji u regionu, rekla je Brnabić.

Cilj ovih medija bio je, kako je ocenila, da se Vučić dehumanizuje, da se od njega i njegove porodice napravi kriminalni klan, te bi u trenutku njegovog eventualnog fizičkog smaknuća rekli „šta je čudno, to je i zaslužio, on je bio mafijaš i političar samo za javnost“.

Brnabić je podsetila na ekonomske uspehe, otvorene fabrike i rast Srbije uprkos pandemiji koronavirusa…

S ovakvim rezultatima, nemate šta da zamerite predsedniku i onda mu krenete na sina, i to besprizorno i besramno. Sve je postalo dozvoljeno. Kriminalizuje se mladić, na naslovnim je stranama tajkunskih novina i nedeljnika, pripisuju mu da vodi navijačke klubove, da trguje fudbalerima, da je blizak kriminalnim klanovima, a to je, videli smo prethodnih meseci, jako opasno… Sve ovo usmereno je protiv Vučića, kaže premijerka.

Ističe da je sigurna da je bilo planirano ubistvo predsednika.

Ceo narativ je bio takav. Mislim da su hteli da ga ubiju i pre, tokom i posle otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti, zaključila je Brnabić za Pink.

Ona je ocenila da je SNS jedina u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako, nema zaštićenih, postoje institucije i ako je neko prekršio zakon, mora da odgovara.

Related posts

Poraz Toskića od Rusa Musajeva

Mica Milakov

U Srbiji još 6.126 novozaraženih koronom

Mirjana Popović

PS: Ukoliko SNS ne kandiduje Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, PS izlazi samostalno na izbore

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija