27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Vrtić u Dolovu biće završen do kraja godine

U toku su radovi na adaptaciji dela dolovačke Osnovne škole “Aksentije Maksimović” u predškolsku ustanovu. Na ovaj način Grad Pančevo će obezbediti boravak za 52 mališana predškolskog i mlađeg uzrasta.

Od devet naseljenih mesta u Gradu Pančevu jedino Dolovo i Banatsko Novo Selo nemaju svoje vrtiće. Maja Vitman, gradska menadžerka, kaže da će se adaptacijom 5 učionica Osnovne škole “Aksentije Maksimović” dobiti prostor za 2 grupe dece.

Deca će imati zajedničku trpezariju, 2 sobe za izolaciju i odvojne toalete. Verica Stošić, direktorkaOŠ “Aksentije Maksimović” kaže da ideja o izgradnji vrtića u Dolovu postoji još od 1987. godine.

Maja Vitman kaže da će početkom sledeće godine početi radovi u Banatskom Novom Selu, kako bi sva naseljena mesta imala svoje vrtiće. Dodaje da je cilj Grada Pančeva da pomogne roditeljima, a da deci omogući zdravu i socijalno ispravnu sredinu za odrastanje.

Related posts

Pokret socijalista: Đilas u svojim medijima neprestano čereči decu Aleksandra Vučića

Vanja Vićentić

Vulin: Moj posao je da ljudi na ulicama budu bezbedni

Bojana Kecic

ŠAHOVSKI SAVEZ SRBIJE I AKADEMIJA DOSITEJ POTPISALI UGOVOR O SPONZORSTVU

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija