27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

U Ivanovu obeležen Svetski dan jabuke

Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje obišla je Osnovnu školu „Moša Pijade“ u Ivanovu, gde je obeležen Svetski dan jabuke. Škola u Ivanovu jedina je sa teritorije Grada Pančeva koja je u Projektu Ministarstva prosvete „Obogaćen jednosmenski rad“.

Učenici nižih razreda Osnovne škole „Moša Pijade“ obeležili su Svetski dan jabuke, simboličnom podelom jabuka prolaznicima uz poruke o ovom voću. Bilo je i onih koju su u školskoj kuhinji pripremali pitu od jabuka. Uz pomoć učiteljice,  napravili su ovu ukusnu i omiljenu poslasticu.

Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje posetila je školu, obišla prostorije vrtića koji je prošle godine otvoren zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta.

U projektu Ministarstva prosvete „Obogaćen jednosmenski rad“ je oko 230 obrazovnih ustanova iz Srbije. Škola u Ivanovu je jedina sa teritorije Grada Pančeva. Cilj projekta je  da se deci uzrasta od 3 do 8 razreda ponude vannastavne aktivnosti i tako im se obogati slobodne vreme, kaže Sanja Simić Mijatović, direktorka škole.

 Svi zaposleni u ovoj školi trude se da decu nauče koliko je važno da se neguju zdravi stilovi života, zato će i u narednom periodu organizovati slične manifestacije, kao i posete prirodnim bogastvima kojih u Ivanovu ima.

Related posts

Biblioterapija u lečenju pacijenata

Vanja Vićentić

Specijalna antiteroristička jedinica obeležila svoj Dan

Aleksandra Miloševska

“Diplomate za decu” u Košutnjaku

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija