25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

Srbi uspešni na plivačkom mitingu

Beograd je od petka do nedelje bio domačin tradicionalnog međunarodnog plivačkom takmičenja – Kup mediteranskih zemalja – KOMEN KUP 2021, gde je nastupilo čak 198 plivača iz 16 zemalja Srbija je osvojila 2 zlatne medalje i 1 srebrnu medalju.

Prvo zlato osvojila je štafeta 4×50 mešanim stilovima i mešovitih polova, jedna od najmlađih disciplina u plivanjeu u kojoj se kombinuju strast i istrajnost 2 momka i 2 devojke zajedno.

Ta kombinacija je Srbiji na samom početku takmičenja donela zlato zahvaljujući Urošu Živanoviću, Ognjenu Kovačeviću, Ivi Martinović i Andrei Jorgić. Ubrzo je usledila i zlatna medalja Uroša Živanovića koji je u diciplini 100 metara prsnim stilom osvojio 1. mesto i trajno se upisao u rezultate ovog takmičenja postavivši novi rekord Komen kupa u toj disciplini.

I treća medalja koja nas je obradovala je ponovo u ekipnoj disciplini i to u štafeti 4×100 mešanim stilovima u sastavu Uroš Živanović, Ognjen Pilipović, Ognjen Kovačević i Petar Popović.

U ukupnim plasmanima broj 5 je rezervisan za Srbiju, momci su ostvarili ekipno 5. mesto, devojke su ostvarile ekipno 5. mesto, po broju medalja 5. mesto i u ukupnom ekipnom plasmanu Srbija je zauzela 5. mesto.

A lep podatak je i da je Uroš Živanović učestvovao u osvajanju sve tri medalje, potvrdivši da ga sa pravom smatraju za veliku budućnost srpskog olimpijskog plivanja.

Takmičenju je prisustvovao i predsednik Kome konfederacije Dimitris Diathesopulos, koji je pozdarvio sve učesnike i zahvalio se odzivu u velikom broju, koji je bio očekivan od momenta kada se saznalo da je Srbija domaćin. On je istakao da je gostoprimstvo i dobra organizacija Srbije poznata i da se svi uvek vrlo rado odazovu takmičenju u organizaciji Plivačkog saveza Srbije.

  • Zadovoljstvo je videti mlade plivače koji se posle pauze ponovo takmiče. Veliko je zadovoljstvo istaći da se u Beogradu postavilo čak 5 novih rekorda Komen kupa i još je veće zadovoljstvo što je jedan od tih rekorda upravo Srbija postavila. Smatramo da smo organizacijom ovog Komen kupa u Beogradu podigli standard Komena, a sve to ne bi bilo moguće bez podrške Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije – stakao je Boris Drobac, predsednik Plivačkog saveza Srbije i član Biroa Komen konfederacijearstvu omladine i sporta, koje je finansijski pomoglo održavanje ovog međunarodnog mitinga.

Ukupni pobednik ovog takmičenja je Italija, koja je prednjačila i u muškoj konkurenciji, dok su u ženskoj konkurenciji plivačice Turske se izborile za prvo mesto.

Related posts

U “Golubu” kolači za svačiji ukus

Nikoleta Dragaš

Još 102 slučajeva novoobolelih od Covid-19 u Južnobanatskom okrugu

Mirjana Popović

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija