27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti Vršac

Vršac: Počela jesenja sadnja

Služba Zelenila JKP “Drugi oktobar” počela je jesenju sadnju dvogodišnjeg cveća u cvetnjacima u užem centru grada, pa se tako nastavlja trend da je Vršac jedan od najcvetnijih gradova u Srbiji.
– Za ovu jesen pripremljeno je 15000 komada rasada Viole za cvetnjake i 200 puzeće Viole, koju smo posadili u cvetne skulpture, kažu u vršačkom Zelenilu.
Inače, Viola je vrsta koja odlično podnosi niske temperature do minus 30 stepeni. Cveta celu jesen i u rano proleće, već krajem februara i početkom marta obraduje nas narednim cvetanjem sve do vremena za sadnju letnjih cvetnica.

Vršačko Zelenilo postavilo je na ulazu u Gradski park betonske žardinjere u obliku kaskada u kojima će se saditi sezonsko cveće.
Pored funkcije da ulepša i oplemene ulaz u Gradski park, žardinjere imaju i funkciju da spreče nesavesne vozače koji se parkiraju na ulaz u park, iako taj prostor nije namenjen parkiranju.

Related posts

Vučić zvaničnicima EU čestitao Dan Evrope

Jelena Obradović

Postavljena mobilna ekspozitura Poštanske štedionice u Jabuci

Jelena Obradović

Radovi na potisnom vodu, slabiji pritisak vode u celom gradu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija