3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić u Aleksincu: Svečano otvaranje fabrike, posao za 800 radnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje u Aleksincu svečanom otvaranju ogranka fabrike „Magna Seating d.o.o. Odžaci”.

– Gradska kompanija, a Rusi su nam domaćini – komentarisao je predsednik Vučić obilazeći fabriku.

Poslednji put kad smo bili u Odžacima pričali smo da otvorimo 800 mesta u Srbiji, a sada kada pogledate to imamo ovde. Za nas su važne opštine Aleksinac i Odžaci, posebno Odžaci, jer nisu na putu, zato je bitno da se zapošljava dosta ljudi. Aleksinac nema opštinskih problema, a do kraja godine ćemo da vidimo za bolnicu, verujem da će da bude dobro

Kako je predsednik dodao, važno je da dosta ljudi koji su iz Aleksinca i okolnih sela rade u tom mestu, i fabrikama koje se nalaze u njemu.

– Aleksinac je 2012, godine imao manje plate, a sada ima više, to je povećanje od 50 procenata. To jeste manje od srpskog proseka, to rade Novi Sad i Beograd, ali oni su veći gradovi – naveo je Vučić.

Predsednik se potom u razgovoru sa jednim od radnika uverio u kvalitet proizvoda.

Sve što se dešava u svetu sa čipovima, usporava procese, i dok se to ne reši, taj lanac isporuke, i razni problemi, dok se sve to ne reši, kriza će biti još godinu dana oko nabavke autobomila, i to je problem za sve ove fabrike – rekao je Vučić, pa dodao da nije lako, ali se nada da će kroz godinu dana sve da se stabilizuje.

Vučić je potom porazgovarao sa ženama koje rade u fabrici, pohvalivši njihov rad, ističući da je njima zasigurno teže nego muškarcima koji rade u fabrici.

Predsednik je potom govorio i o vakcinaciji, kao i problemu sa građanima koji ne žele da se vakcinišu.

– Ljudi, u predsedništvu se nisu svi vakcinisali, i kada pitam te ljude zašto nisu, dobijam neka nebulozna objašnjenja – komentarisao je Vučić tokom šetnje.

Predsednik se potom dotakao i primanja treće doze vakcine, navodeći da će u narednih par dana, kada bude imao vremena primiti buster dozu.

Predsednik se potom raspitivao koliko je u fabrici zaposleno žena, a koliko muškaraca, i saznao da je čak 70 odsto zaposlenih ženskog pola.

Foto: printscreen

Related posts

Sveštenik Slađan Tubić: O značaju Velikog petka

Mirjana Popović

Udovičić: U Srbiji se igra svetska košarka

Nikoleta Dragaš

TIODOROVIĆ: U novembru neminovan skok broja zaraženih korona virusom

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija