3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić: Posao države je da pomaže ljudima, kao što je uradila kroz subvencije za ovu fabriku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanog otvaranja ogranka fabrike „Magna Seating d.o.o. Odžaci” u Aleksicu rekao da privatni investitori imaju pravo da zaposle koga hoće.

Vučić je istakao da moramo da se ponašamo tržišno.

– U šta smo se pretvorili? Mi sve rešavamo, rešili smo u Nišu, u Vranju, svaki problem će biti rešen. U zemljama tržišne privrede toga nema. Ne treba da svaki put kada neko dobije otkaz, država bude ta koja mora da interveniše kod investitora. Nije problem, prijatelji iz Magne će da pomognu, ali takve navike treba da zaboravimo. Mene je sada po malo sramota, jer ispada da nam tržište ne funkcioniše. Firme se otvaraju, pa zatvaraju, to tako funkcioniše u svim zemljama sveta – kaže Vučić.

Vučić je potom istakao da će Srbija da nastavi da se bori, dodajući da je posao države da pomaže ljudima, kao što je uradila kroz subvencije za ovu fabriku.

Mi se ponašamo racionalno, normalno, u skladu sa tržišnim princicpima. Neću da se dodvoravam nikome, dali smo subvencije, uradićemo put do fabrike, bolnicu. Fabrika je tu, ovde rade ljudi sa platama, nekome će biti prva, nekom druga u kući, i to je posao države. Sve preko toga je neodgovorno ponašanje države – navodi Vučić.

Related posts

Ministar Vulin: Donacija nove bolnice koju grade privatni preduzetnici primer je svim građanima

Jasmina Petkovic

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao sa predstavnicima kompanije Ziđin i ambasadorkom Čen Bo

Nikola Toadjer

Spektakl u najavi 105 država prijavilo boksere za Svetsko prvenstvo u Beogradu

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija