27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Mirović: Vučićev konkretan plan za obnovu svih regionalnih bolnica u Vojvodini počeo da se realizuje u Kikindi i Subotici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je u Horgošu, pored Subotice, najavio novu veliku investiciju u zdravstvo Vojvodine – rekonstrukciju subotičke bolnice, vrednu 40 miliona evra.

Želim da naglasim da je ovo izuzetno važna vest i primer kako se rezultati koje je Srbija poslednjih godina postigla na ekonomskom planu prenose i na druge oblasti života.

Zdravstvo u Vojvodini je deo konkretnog plana predsednika Vučića za narednih pet godina na osnovu kojeg će Vlada Srbije uložiti novac u rekonstrukciju gotovo svih bolnica u Vojvodini.

Jasno možemo da vidimo odgovornost za sve krajeve naše zemlje i za sve oblasti života i rada. Danas je zdravstvo centralni prioritet i to smo već pokazali konkretnim ulaganjem u Klinički centar Vojvodine i posebno u novu kovid bolnicu na Mišeluku kraj Novog Sada.

Vojvodina je deo velikog nacionalnog plana i sugurno je da imamo mnogo razloga za veliki optimizam i zajednički rad.

Za nekoliko meseci kada počnu radovi na rekonstrukciji bolnice u Subotici, baš kao što su pre mesec dana počeli i u kikindskoj bolnici, moći ćemo još jednom da kažemo da se razlikujemo od svih drugih koji su vodili javne poslove u Srbiji.

Ključnu razliku prave jasan plan i još jasnija konkretna dela iza kojih stoji politika predsednika Srbije.

Sve što smo zajedno uradili ostaće kao delo koje će koristiti i generacije posle nas.

Rekonstrukcija subotičke bolnice, koja je u pripremi, još je jedan simbol uspeha Srbije i svih njenih građana.

Related posts

Vučić obišao radove na projektu “Beograd na vodi” i najavio izgradnju novog mosta

Mica Milakov

Ministar Vulin sa novoimenovanim ambasadorom Meksika: Intenzivirati saradnju u narednom periodu

Ivana Bogdanovski

Pokrenut novi program za unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija