30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Vesti Vršac

Koncert “Vojvodina se peva” oduševio publiku u Gradskom muzeju Vršca

Koncert “Vojvodina se peva”, u izvedbi izuzetnog soprana bogate izvođačke karijere Agote Vitkai-Kučer, koja je nastupila uz pratnju nagrađivane pijanistkinje mr Jelene Simonović-Kovačević, održan je sinoć u prepunoj sali Gradskog muzeja Vršac.

Mlade umetnice osvojile su vršačku publiku izvođenjem dela kompozitora koji su delovali na području današnje Vojvodine, ali i kompozitora koji su najreprezentativniji predstavnici pojedinih nacionalnih manjina.

Ovom prigodom su želele da njihovo stvaralaštvo na siguran način sačuvaju od zaborava, u želji da se muzika svih naroda u Vojvodini neguje, čuva i razvija.

Umetnice su povele slušaoce u nesvakidašnji muzički program u autentičnom aranžmanu sastavljen od dela koja je danas gotovo nemoguće čuti na koncertnim podijumima u zemlji i inostranstvu.

Posebno su bili interesantni kratki narativi o svakom kompozitoru ponaosob, uključujući i biografiju našeg slavnog kompozitora Đule Vitkai inače pradede soprana Agote Vitkai-Kučer.

Gradski muzej Vršac se nada da će, u bliskoj budućnosti, imati zadovoljstvo da ponovo ugosti ovaj umetnički duo.

Related posts

RUKOMET: “Dinamo” bolji od vicešampiona!

Jasmina Petkovic

ALBANCI OMETALI VUČIĆEVO TV UKLJUČENJE: ŠTO SE OVI DERU I DOBACUJU, zar ih niko nije naučio kako se ponaša?!

Jasmina Petkovic

Svečanost povodom osnivanja Platforme za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija