27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Za najugroženije 30 miliona dinara

Svakog meseca grad Pančevo podeli 679 paketa osnovnih životnih namirnica najsiromašnijim sugrađanima koji žive u selima. U gradu za najugroženije obezbeđeni su obroci u Narodnoj kuhinji. Za ove namene  iz budžeta grada izdvaja se 30 miliona dinara. Dragana Kuprešenin, zamenica gradonačelnika i Milenko Čučković, gradski većnik za rad zapošljavnje i socijalnu politku obišli su Mesnu zajednicu Kačarevo gde je podeljeno 110 paketa.

Svaka pomoć najugroženim Pančevcima je dobro došla. Zato Grad Pančevo svakog meseca obezbeđuje pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu  najugroženijima koji žive u selima.

Milenko Čučković, član gradskog veća za rad zapošljavenje i socijalnu politiku kaže da  Pančevo kao odgovorna lokalna saomouprava  vodi računa o najugoženijim stanovincima, kojih ima oko 1000. Povodom 17. oktobra Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva on i Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika posetili su Mesnu zajedednicu Kačarvo gdu su podeljeni paketi najsiromašnijima.

Mesna zajednica Kačarevo u saradnji sa  gradom brine  o svim kategorijama stanovništva, a naročito o onima koji su najugroženiji. Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obeležava se svakog 17. oktobra od 1987. godine, kada se na otkrivanju spomenika u Parizu, u čast žrtava ekstremnog siromaštva, nasilja i gladi, okupilo oko 100.000 ljudi.

Related posts

Tri osobe pozitivne na Covid-19 u Opovu

Mica Milakov

U ponedeljak besplatno parkiranje u zoniranim delovima grada

Nikoleta Dragaš

Dragana Sotirovski gradonačelnica Niša: Predsednik ima dobru viziju za jug Srbije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija