27. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori Politika Srbija

Rakić proglasio pobedu Srpske liste u svih 10 opština

Kandidati Srpske liste su na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pobedili u svih 10 opstina sa srpskom većinom, saopštio je večeras predsednik Srpske liste Goran Rakić.

“Pored svih pritisaka na naš narod, na današnjim izborima pokazali smo snagu, jedinstvo i slogu”, istakao je Rakić na konferenciji za medije i dodao da je srpski narod na ovim izborima poslušao poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića i rekordnom izlaznošću dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima.

Rakić je zahvalio građanima, pre svega na severu KiM, naročito u Severnoj Mitrovici, gde su, istakao je, ostvareni apsolutno najbolji rezultati do sada.

Kako je dodao, prema preliminarnim podacima u Severnoj Mitrovici Milan Radojević osvojio je više od 10.776 glasova.

“U opštini Gračanica, gde su građani pokazali visok stepen odgovornosti, naša kandidatkinja Ljiljana Šubarić, osvojila je oko četiri puta više glasova od svog protivkandidata”, rekao je Rakić i dodao da su to preliminarni podaci.

Rakić je rekao i da je SL posle upada jedinica ROSU na sever KiM razmatrala mogućnost da ne izađu na izbore, ali da su posle konsuultacija sa predsednikom Vučićem odlučili da ipak izađu na izbore u četiri opštine na severu.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da li SL želi da uđe u kosovske institucije, rekao da ukoliko u novemnbru ne počnu konsultacije o formiranju ZSO, institucija neće biti.

“Ukoliko ne bude ZSO neće biti ni kosovskih institucija”, rekao je on.

Potpredsednik SL Igor Simić dodao je i da se još čekaju rezultati sa juga KiM i za odbornike, kao i da će se možda još obratiti o izborima u toku večeri.

Related posts

Predsednik Vučić: Ponosni na prijateljstvo sa Kinom, zahvalnost Siju

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić na otvaranju nove fabrike u Svilajncu

Miroslava Cvejin

Predsednik Srbije dobio na poklon pušku kralja Milana Obrenovića

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija